Wat is Western?

Complementaire geneeskunde

Terwijl de westerse geneeskunde zich alleen op de behandeling van de symptomen richt, kiest de complementaire geneeskunde voor een aaserinaire benadering en beoogt zij het lichaam te versterken, de patiënten te helpen met hun ziekte te leven, hen van hun pijn en ongemak te verlossen en manieren te vinden om ziekten te voorkomen of te stoppen voordat zij zich ontwikkelen.

De basis van de complementaire geneeskunde is het lichaam te helpen zichzelf te beschermen, vooral door de vorming van hormonen, vooral tijdens de adolescentie, de hersenen te helpen met het zenuwstelsel te communiceren, en door het denken te veranderen, ziekten te elimineren, alsmede het lichaam te versterken zodat het infecties op zijn eigen manier kan bestrijden. Polysubstanties kunnen in vele vormen worden gebruikt, en vaak is dat in de vorm van kruidengeneesmiddelen. Kruiden die vaak in de complementaire geneeskunde worden gebruikt zijn onder meer bittere kruiden, waarvan smeerwortel de bekendste is. Smeerwortel wordt al sinds de oudheid gebruikt en diende als plaatselijk verdovingsmiddel bij koorts en keelpijn. Een ander bekend kruidengeneesmiddel is de gulden zeehond, die door de oude Egyptenaren werd ontdekt en in de late jaren 1800 naar de westerse wereld werd gebracht. Goudzegel werkt door de productie van endorfine in het zenuwstelsel te stimuleren, wat helpt om de persoon van pijn en angst te verlossen.

Maar een andere vorm van complementaire geneeskunde is de “insuline” behandelmethode. “Insuline” wordt ook wel de suikermethode of theumatische geneeskunde genoemd vanwege de manier waarop het in het lichaam werkt. Insuline wordt inwendig ingenomen als een supplement dat de manier verandert waarop het lichaam op suiker reageert. Wanneer een persoon zich in een emotionele staat bevindt of in een situatie waarin hij vreugdevol is, dan heeft het lichaam de neiging om in een staat van geluk te springen. Voor degenen die het niet eens zijn met deze theorie, Dr. JackYLontz houdt ons tegen om alleen maar suikerhoudende dingen te consumeren om te kunnen omgaan met wat ons kwelt. Hij stelt dat we niet kunnen overleven zonder wat suiker in ons lichaam, en dat het onmogelijk zou zijn te leven zonder een soort suikerreductie.

Dus daar heb je twee fundamentele, kernelementen van de theorie van Dr. Jackylontz.ructose (een vorm van suiker gevonden in fruit) is gekoppeld aan de preventie van kanker, plus de hormonale voordelen, die helpen bij de regulering van cellen gaan werken of slecht functioneren. De realiteit is dat we geen suiker, fructose of een andere vorm van suiker uit fruit nodig hebben, ons lichaam gedijt op een hele reeks voedingsstoffen, die nodig zijn voor ons om te gedijen, terwijl onze stofwisseling kan doen waarvoor het bedoeld is.

 

Lees meer

Homeopathisch arts

Vitaliteitscoach